duminică, 2 martie 2014

Asociația Colecționarilor din Sălaj împlinește doi ani!

În urmă cu doi ani, la data de 1 martie 2012, un grup de sălăjeni pasionați de frumos, s-au asociat și au înființat Asociația Colecționarilor din Sălaj. Fiecare venea cu un bagaj vast de cunoștințe în domeniul lui de interes, fie că este vorba despre filatelie, numismatică, medalistică sau cartofilie. 

Nevoia de asociere, de constituire a unei asociații care să-i reprezinte din punct de vedere juridic, a venit firesc odată cu dezvoltarea fiecărei colecții. Fiindcă o colecție, de orice natură ar fi ea, se dezvoltă în timp prin achiziții sau schimburi. Prin înființarea asociației se crea cadrul legal în care activitățile specifice colecționarilor să se poată derula. 


Încă de la constituire, Asociația Colecționarilor din Sălaj și-a propus o serie de obiective care vizează în primul rând organizarea unor evenimente culturale cum ar fi expozițiile și târgurile de profil, valorificarea turistică a obiectivelor de patrimoniu, crearea unui sistem de voluntariat pentru susținerea activităților cultural-educative în domeniul colectării, păstrării și protejării patrimoniului.

În cei doi ani scurși de la înființare, membri fondatori ai asociației, cărora li s-au mai adăugat pe parcurs și alți membri asociați, s-au întâlnit lunar pentru a face schimb de informații sau pentru a schimba piese din colecție. Au participat la numeroase târguri de profil din țară sau din străinătate, au făcut cunoscut județul Sălaj prin activitățile derulate.

Ca o încununare a activității asociației, au fost editate două numere ale Anuarului Asociației Colecționarilor din Sălaj. Acestea au fost editate în condiții grafice deosebite de către Emanoil Pripon și Daniel Mureșan, fiind tipărite la Editura ”Porolissum” Zalău. Tipărirea amuarelor a fost posibilă grație proiectului ”Colecții și colecționari din Sălaj”, derulat de către Asociația Colecționarilor din Sălaj, cu sprijinul financiar al Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2012, respectiv 2013. 

Iată că la doi ani de la înființarea Asociației Colecționarilor din Sălaj, activitatea acesteia va fi promovată și în mediul virtual, prin intermediul blogului de față. Credem că astfel, vom putea contribui la creșterea vizibilității activității asociației și, de ce nu, la promovarea culturală a județului Sălaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu