duminică, 25 mai 2014

Asociația Colecționarilor din Sălaj sărbătorește centenarul Coposu

Asociația Colecționarilor din Sălaj, participă la evenimentele organizate sub genericul Centenarul Coposu, printr-o activitate inedită. Au fost puse în circulație în data de 20 mai 2014, exact în ziua în care se împlineau 100 de ani de la nașterea Seniorului Corneliu Coposu, două plicuri aniversare.

Conform unui articol publicat de cotidianul Magazin Sălăjean ”cele două plicuri aniversare, au fost puse în circulație marți, 20 mai, de către Asociația Colecționarilor din Sălaj, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Plicurile au fost editate într-un tiraj de 150 de exemplare, fiind obliterate cu ștampile de zi omagiale la oficiile poștale Zalău 1 și Bobota”.

Acțiunea este una inedită, în ultimii 25 de ani, în județul Sălaj nu au mai fost emise plicuri cu ștampile omagiale, comemorative sau aniversare. Ultimul plic de acest fel, fiind emis prin anii 80 la descoperirea Peșterii de la Cuciulat.

Primul plic are efigia marelui om politic Corneliu Coposu (1914-1995) și textul ”100 de ani de la nașterea marelui om politic sălăjean Corneliu Coposu”. Sunt trecute de asemenea cele două instituții emitente: Asociația Colecționarilor din Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Cel de-al doilea plic, are imaginea casei natale a lui Corneliu Coposu, într-un cerc cu textul ”Casa din Bobota județul Sălaj unde a văzut lumina zilei Corneliu Coposu * Asociația colecționarilor din Sălaj 2014”. Și pe acest plic apare textul ”100 de ani de la nașterea marelui om politic sălăjean Corneliu Coposu”  și sunt amintite instituțiile emitente.


S-au folosit două ștampile de zi omagiale, la oficiile poștale Zalău 1 și Bobota. Fiecare dintre acestea are imaginea lui Corneliu Coposu și textul ”100 de ani de la naștere. Corneliu Coposu. 20 mai 2014”. Ștampilele se diferențiază prin codurile poștale ale celor două localități: ”457040 BOBOTA” și ”450170 ZALĂU 1”

Cele două ștampile au fost aprobate de Compania Națională Poșta Română, fiind aplicate pe toate trimiterile poștale de la cele două oficii poștale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu