joi, 19 februarie 2015

Plic filatelic dedicat aniversării revistei ”Caiete Silvane”

Asociația Colecționarilor din Sălaj, împreună cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a pus în circulație vineri 20 februarie 2015, un plic filatelic aniversar, ocazionat de împlinirea a 10 ani de la apariția primului număr al noii serii a revistei de cultură ”Caiete Silvane”.


Plicul a fost editat într-un tiraj de 200 de exemplare, fiind obliterat cu ștampila de zi aniversară la Oficiul Poștal Zalău. Ștampila a fost aprobată de Compania Națională Poșta Română, fiind aplicată pe toate trimiterile poștale de la oficiul poștal amintit.

Pe plic apare coperta numărului aniversar, numărul 121 / februarie 2015 - copertă ce reproduce coperțile a trei dintre numerele revistei. Este vorba de primul număr al noii serii, cel din februarie 2005 și respectiv de revistele cu numerele 50 și 100. Deasupra acestei imagini (alb-negru) este scris ”Asociația Colecționarilor din Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj”

Ștampila, de formă rotundă are un diametru de 5 centimetri. Urmând conturul cercului este scris în partea superioară ”CAIETE SILVANE - 10 ANI” iar în partea inferioară ”450170 ZALĂU 1”. În zona centrală apare logo-ul revistei Caiete Silvane, așa cum apare el pe frontispiciul revistei. Dedesubt scrie ”Revistă de cultură editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România. 20 FEBRUARIE 2005-20 FEBRUARIE 2015”.
Revista de cultură ”Caiete Silvane” apare din februarie 2005, fiind editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Județean Sălaj, a Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Zalău. Revista este membră a Asociației Revistelor, Publicațiilor și Editurilor (ARPE). 
Asociația Colecționarilor din Sălaj este la al doilea plic filatelic aniversar, după cel emis anul trecut, cu ocazia Centenarului Corneliu Coposu.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu